Over ons

Sinds hij in het Franse Nantes op het dak van een architectuurschool stond, droomde architect Joep Klabbers van het beter benutten van daken. En waar kan je beter beginnen dan in je eigen stad.
In 2013 organiseerde hij samen met Léon van Geest van excursiebureau Rotterdam ArchiGuides een eerste mini-dakenfestival genaamd Poems from a Rooftop. Het vond plaats tijdens muziekfestival Motel Mozaique, en had 2 rooftopbars, excursies over daken en een filmprogramma van het Architectuur Film Festival Rotterdam.

Hierna produceerden zij nog een dakenroute door het Oude Westen van Rotterdam, om daarna samen het eerste echte dakenfestival ter wereld te starten, geïnspireerd o.a. door Roofgarden Arnhem.
Onder de naam Rotterdamse Dakendagen vond in 2015 de eerste editie plaats waarbij meer dan 40 daken bezocht konden worden. De productie was in handen van Stichting De Loodsen, die in Rotterdam ook o.a. de Pleinbioscoop en Djemaa el Fna organiseert.
De doelstelling van de Rotterdamse Dakendagen is het gebruik van daken stimuleren. En daarmee te laten zien hoe daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige, aantrekkelijke en toekomstbestendige stad.
Na elke editie van ons festival zien wij de deuren naar de daken iets verder open gaan, ook buiten het festival om. Zo werken wij samen met al onze stedelijke partners aan de ontwikkeling van een levendig daklandschap.