Hofplein 19

 9 verdiepingen
 Max. 100 personen
Drukte 
Oud Shell-kantoor met spectaculair uitzicht over het Hofplein. Alvast een voorproefje van de nieuwste bar van Rotterdam.

Adres: Hofplein 19

Een nieuw dak, en wat voor eentje! Hier drink je drankjes met uitzicht op de Hofpleinfontein.

Hofplein 19 (ook wel bekend als het Shell-kantoor) was het eerste gebouw dat weer aan het Hofplein verrees na het bombardement op Rotterdam. Een typisch wederopbouwverhaal: vanwege de schaarste moest architect C.A. Abspoel voor dit bedrijfsgebouw uitwijken naar materialen die niet in de woningbouw werden gebruikt. Een aluminium gevel was het gevolg. In de jaren 70 is deze ‘vliesgevel’ vervangen door blauw, spiegelend glas; meer in lijn met de nieuwe kantoorgebouwen van die tijd. Dit bleek geen populaire aanpassing en na een grondige renovatie in 2018 is de spiegel weer vervangen door (meer) transparant glas. In 2017 was deze gevel overigens de roemruchte locatie van een immens grote groen-witte vlag, ter ere van het landskampioenschap van Feyenoord.

In het vernieuwde Hofplein 19 is wederom ruimte voor ondernemers: de eigenaren van o.a. Bokaal en Weena werken hier aan een nieuwe bar. Binnenkort kun je hier dus dagelijks terecht voor een drankje. De naam wordt zeer toepasselijk Fontein. Natuurlijk kun je tijdens de Rotterdamse Dakendagen alvast komen voorproeven, en wel bovenop het dak! Kom je een drankje drinken met uitzicht op de mooiste fontein van Nederland?