Las Palmas

 5 verdiepingen
 Max. 600 personen
Drukte 
Pakhuis op de Wilhelminapier met fototentoonstelling en Lunchbingo van Marja van Katendrecht.

Adres: Wilhelminakade 332
Dit dak is rolstoeltoegankelijk

Las Palmas is in 1953 gebouwd als werkplaatsgebouw van de Holland Amerika Lijn. Bovenop is in 2008 een opvallend penthouse gebouwd, dat lijkt te zweven op dunne kolommen. Hierdoor is het dak van het originele gebouw overdekt. Toch heb je naar beide richtingen vrij uitzicht op het water van de Nieuwe Maas en de Rijnhaven. En natuurlijk op de oevers met skyline.

In Las Palmas is onder andere het Nederlands Fotomuseum gevestigd. Vanaf 24 mei worden hier gerestaureerde foto’s van de populaire fotograaf Ed van der Elsken tentoongesteld. Het museum heeft, o.a. met behulp van crowdfunding, dia’s met zijn kleurenwerk gered van een schimmelige ondergang. Ed gered! Op het dak kun je tijdens de Rotterdamse Dakendagen een voorproefje van deze tentoonstelling bekijken.

Het dak van Las Palmas is op zaterdag en zondag ook het decor van een heerlijk evenementje: de Lunchbingo van Marja van Katendrecht!

Marja, de meest meeslepende persoonlijkheid van Rotterdam, steekt de Rijnhavenbrug over van Katendrecht naar de Wilhelminapier. Dat bruggetje wordt overigens ook wel de ‘hoerenloper’ genoemd, maar dat heeft dan weer niks met Marja te maken. In ieder geval: heerlijk bingo spelen inclusief lunch, met liedjes en presentatie door Marja. Gegarandeerd een fantastische middag, met uitzicht! En vergeet de ongelooflijk geweldige prijzen niet! Klik hier voor meer info en tickets.

Op vertoon van je dakpas krijg je 50% korting op entree tot het Nederlands Fotomuseum. Deze actie loopt t/m 30 juni (niet geldig in combinatie met andere kortingspassen en -acties).

Fotocredit: Studio van Damme