Dakendagen 2024

Programma

Het programma van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei.

Open daken

Zaterdag & zondag

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11:00 – 17:00 uur kun je op ontdekkingstocht door het Rotterdamse daklandschap. Op ieder Open Dak vind je festivalprogramma. Een Dakpas kost €9,50.

Tours met gids

Zaterdag & zondag

Bezoek exclusieve daken met een gids. De Tours combineren spectaculaire uitzichten met bijzondere verhalen over de stad. Tickets voor tours kosten €12,50. Wie ook een Dakpas heeft krijgt korting.

Specials

Donderdag t/m zondag

Film, theater, concert en meer. De Specials gebruiken het dak als podium en de stad als achtergrond.
Hier vind je events die jou verrassen. De ticketprijzen verschillen per programma.

Selecties

Language no problem

Programma dat onafhankelijk is van de Nederlandse taal.

toegang met rolstoel

Een overzicht van al het rolstoelvriendelijke programma

Gratis programma

Zonder tickets of met een symbolische bijdrage.

Programma op zuid

Veel van onze daken zijn in het centrum, maar ten zuiden van de Erasmusbrug vind je echte parels. Op Zuid ontdek je innovatieve, sociale architectuur, kun je de horizon zien en beleef je meer van Rotterdam.

meer programma

‘Over de Bogen’

Van 17 t/m 26 mei 2024 organiseren O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Dakendagen samen Over de Bogen: een wandelconcert waarbij je 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen. Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert!

Internationale kennisdag Rethink Rooftops

Wie professioneel nadenkt over daken is van harte welkom om mee te praten en zich te laten inspireren. Je kunt je nu aanmelden voor de hele dag op vrijdag 24 mei.

Betrokken zijn? Bekijk dan ook:

Vrijwilligers maken dit festival mogelijk

De beste ervaring achter de schermen krijg je als vrijwilliger bij Rotterdamse Dakendagen. Vind hier alle informatie en de knop om je aan te melden.