Programma op Zuid

Festivalprogramma onder de nieuwe maas

Als het stadscentrum ‘Rotterdam voor beginners’ is, dan moet de gevorderde Rotterdam-liefhebber zeker op Zuid zijn. Hier vind je innoverende, sociale architectuur met een wow-factor.

Tours

In het hart van zuid

Zaterdag en zondag
Deze tour neemt je mee naar drie dakterrassen die te midden van de drukte van Rotterdam-Zuid een kalme omgeving bieden. Van een kantoor tot een revalidatiecentrum en een imposant woongebouw met daktuinen, sportfaciliteiten en een prachtig uitzicht.

Bovenop Zuid

Zaterdag en zondag
In 2023 transformeerde Rotterdamse Dakendagen het enorme dak van Winkelcentrum Zuidplein tot een art park. Dit jaar bewonder je de kunst in een priv├ętour van een van de kunstenaars.

Voorbeeldig zuid

Zaterdag en zondag
Op een groot wooncomplex zie je hoe veel er mogelijk is op een dak. Op een monumentale wederopbouwflat ervaar je hoe een doordacht ontwerp het dak volledig integreert met de rest van het gebouw. En tijdens een wandeling over de functionele, golvende daken van een medisch-, sociaal- en cultureel centrum weet je het zeker: deze daken zijn voorbeeldig.

Van Noord naar Zuid

Zaterdag en zondag
Vanaf twee exclusieve locaties geniet van het adembenemende uitzicht op de Nieuwe Maas: een unieke daktuin op de noordoever en het dak van het Nieuwe Luxor Theater (voor het eerst open voor publiek). Tegelijkertijd leer je over biodiversiteit en wateropvang op daken en krijg je inzicht in een vernieuwende en grassroots aanpak van markt- en zwerfafval op het Afrikaanderplein.

specials

Re:Set / Sensing rooftops

Donderdag en vrijdag | Maassilo

Tijdens RE:Set / Sensing Rooftops bekijk je een korte film gevolgd door een live danssolo op het dak van de Maassilo. 

rooftop film: The Crow

Zaterdag | Las Palmas i.s.m KINO

Cinema en daken zijn een match made in heaven. Met nachtelijk uitzicht op de Erasmusbrug geniet je van een film in de open lucht.

gratis programma

Neem ook een kijkje bij al het gratis* programma. Ook voor nop kun je het dak op!
*Soms betaal je een symbolische bijdrage om no-shows te voorkomen.