Zonder titel

LIZE PRINS

Geïnspireerd door het verhaal over Do & An van de loempiakraam heeft collectief See:Sun besloten om hun eigen community te creëren, waarbij ze allerlei verschillende personages hebben bedacht. Het viel Lize Prins op hoe Do & An een cruciaal onderdeel van de gemeenschap zijn geworden en hoe ze mensen samenbrengen door te koken. Ze heeft het kook aspect benadrukt door dit personage na te laten denken over hoe hij ingrediënten kan gebruiken om mensen blij te maken en dichter bij elkaar te brengen. 

Lize Prins, Nederlands freelance illustrator en printmaker, is lid van het See:Sun collectief. Haar werk kenmerkt zich door haar liefde voor het spelen met vormen, kleuren en verschillende texturen. Ze laat zich inspireren door de jaren ‘80, vintage speelgoed, advertenties en schattige, gekke karakters. Ook de periode dat ze in Seoul, Zuid-Korea, heeft gewoond, heeft een grote invloed op haar werk. Naast illustraties maakt ze ook graag 3D kunst, van keramiek en objecten van hout maakt ze kleding en figuren met stof.

Lize Prins woont en werkt op Zuid. Bijna twee jaar geleden verhuisde ze van Groningen naar Rotterdam, haar eerste keer dat ze in het drukke westen van Nederland woonde. Ze vond een huis in Rotterdam Zuid en woont daar sindsdien. “Het voelt nu als thuis, meer dan ooit tevoren.”

Instagram @lizeprins 
Website www.lizeprins.com

Lees hier het wijkcollectie verhaal van Do & An van de loempiakraam uit Hoogvliet, waar Lize Prins zich door liet inspireren.