Grocery Store

Olivier Schimmel

Het verhaal van Dirk Verheij en zijn groentewinkel bracht Olivier tot het maken van dit beeld. Diagonale kleurvlakken over het verticale metalen plaatmateriaal om van de gebaande paden af te wijken en te zorgen voor kleur tussen de grijze bebouwing. De schaduw die ontstaat door de structuur zorgt voor extra kleurnuances. Van dichtbij sta je oog in oog met een kleur. Van verder weg vormt het geheel een kleurrijk rustpunt. De kleuren symboliseren diverse facetten van een groenteboer. Het blauw herinnert Olivier aan mijn eerste baantje; de kratjes die ik moest inruimen in de vrachtwagen van een groenteboer.


Vanaf jonge leeftijd is Olivier Schimmel (1981) al bezig met het maken van abstracte tekeningen op papier die zich al snel naar muren op straat verplaatst hebben en vervolgens ook naar werk op doek. Het werk is intuïtief en concessieloos. Er is geen vooropgezet plan en ontstaat in het moment. De realisatie van deze vrijheid in spontaniteit ziet hij als een groot goed en een waardevol gegeven. Bij het werk in de openbare ruimte zijn de omgevingsfactoren zoals natuur, architectuur en mens van invloed en een wezenlijk onderdeel van het uiteindelijke resultaat. Een beeldtaal die ruimte biedt aan de kijker voor eigen invulling en interpretatie.

Olivier studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in ’s Hertogenbosch en Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

Instagram @olivierschimmel

Lees hier het wijkcollectie verhaal van Dirk Verheij, de eigenaar van de groentewinkel in Oud Charlois, waar Olivier Schimmel zich door liet inspireren.