Condiments

Ilse Weisfelt

Wie Rotterdam zegt, zegt eten, smaak en sambal! Alle verschillende culturen die elk hun eigen smaken en keukens hebben, maar elkaar ook dikwijls overlappen. Wanneer je kookt met reststromen, zoals smaakmaker BuurtBuik dat doet, is het fijn om wat ‘condimenten’ in huis te hebben, waarmee je een gerecht of saus op smaak brengt. Waar de BuurtBuik beperkt is in hun ingrediënten van de dag, heeft Ilse zichzelf ook beperkingen opgelegd bij het ontwerpen. Door gebruik te maken van simpele vormen en maar drie kleuren. Daarmee spelen is voor haar net als koken; snufje van dit, scheutje van dat.

Ilse Weisfelt’s werk is te herkennen aan speelse vormen en een warm kleurenpalet. Met simpele vormen, heldere kleuren en humor creëert ze een eigen taal. Ze weet haar beelden te ontdoen van ruis en al het overbodige, waarmee ze op een minimalistische manier tot de kern van haar boodschap komt. Ingezet op allerlei uitingen en formaten, van speelgoed, tot boeken, tot muurschilderingen, laat haar werk een glimlach achter op je gezicht.

Website www.ilseweisfelt.com
Instagram @ilseweisfelt 

Lees hier het wijkcollectie verhaal over de BuurtBuik in de Tarwewijk, van het Noordereiland, waar Ilse Weisfelt zich door liet inspireren.