Race to Eternity

ART ASHRAM

Tijdens hun recente verblijf in het Paviljoen aan het Water in Rotterdam Charlois, ontdekten de kunstenaars van het collectief Art Ashram een ​​waardevolle bron van materiaal in de bosjes en op parkeerplaatsen: blikjes, meestal van bier en energiedrankjes. Eenmaal gesmolten en vloeibaar vloeide het materiaal terug naar zijn oorspronkelijke potentieel om elke gewenste vorm aan te nemen. Met verschillende methoden van vormen maken en gieten, brengt Art Ashram dubbelgangers van alledaagse voorwerpen en consumentenproducten naar een buitenaards leven. Door ze te smelten konden er nieuwe vormen gemaakt worden. In deze installatie bezinken deze objecten op de motorkappen van een autokerkhof.

Niets anders vertegenwoordigt de ‘goede oude tijd’ beter dan motorkapversieringen. Dit kleine extra detail in autotuning, het puntje op de i, staat voor een stabiel en comfortabel leven op de achterbank. Niets aan de hand en altijd geluk. Het was het eerste dat verdween, omdat het voor extra letsel zorgde bij aanrijdingen, nadelig was voor de aerodynamica en de productiekosten voor de motorisering waren te hoog. 

Ooit zullen we misschien met grote glanzende ogen terugkijken op onze tijd, net zoals we in kleurrijke boeken boeken lezen over de geschiedenis van de aarde en de hoogtijdagen van de dinosauriërs bekijken. Art Ashram vindt het geen wonder dat we de bladzijde niet willen omslaan, wanneer alleen grijze, harige, kleine dieren zullen overleven. We moeten volgens hem nieuwe doelen zien en een dak is hiervoor volgens hem de ideale plaats. Art Ashram laat de geesten van de auto’s assembleren om hun race naar de eeuwigheid te beginnen.

Instagram @art.ashram 
Website www.artashram.net