Concrete Garden

DANIËL-MIChEL SAPTENNO

Geïnspireerd door het verhaal van Lorenzo Elstak heeft Daniël ervoor gekozen om de muren met kleurrijke bloemen en vlinders te beschilderen. Zijn keuze voor bloemen was snel gemaakt, want bloemen zijn al sinds jaar en dag een symbool van schoonheid, kracht, groei en energie. Woorden die ook passen bij Zuid, een bloeiend stadsdeel in ontwikkeling, veelzijdig en in beweging. 

Bloemen zorgen daarnaast voor verbinding tussen mensen, ze brengen vreugde en bieden troost. De bloemen die Daniël heeft geschilderd zijn asters. Een aster staat voor liefde en geduld. Er komen in de natuur veel vlinders, bijen en hommels op deze bloemen af.

Daniël is ervan overtuigd dat deze muur ervoor kan zorgen dat de sociale cohesie in de buurt verstrerkt wordt en een plek zal zijn om te ontmoeten en samen te genieten van al het moois dat er te zien is. Een plek om het gesprek met elkaar aan te gaan en te verbinden. Een plek waar kruisbestuiving tussen de oude en nieuwe bewoners kan plaatsvinden, een voorwaarde voor een wijk waar iedereen zich thuis voelt. Op deze manier draagt Daniël graag zijn steentje bij om op deze manier de stadsvernieuwing te laten slagen. 

Instagram @da.mi.za

Lees hier het wijkcollectie verhaal over Lorenzo Elstak uit Katendrecht, waar Daniël zich door liet inspireren.