Roofscape Landmark

LARSEN BERVOETS

Larsen Bervoets maakte dit werk namens het European Creative Rooftop Network, waarin organisaties (waaronder Rotterdamse Dakendagen) uit 6 Europese steden samenwerken om daken creatief te benutten. Naast Rotterdam werkt Larsen dit voorjaar ook op daken in Chemnitz, Antwerpen, Göteborg, Faro en Nicosia. 

Het uitgangspunt van de dakschilderingen is verbinding, vandaar zijn idee om de schildering samen met mensen uit de buurt te maken. In iedere stad wordt hij dus geholpen door bewoners, zodat elk werk uniek is: een kleurrijke blauwdruk die het karakter van de ligplaats weerspiegelt. In Rotterdam werd Larsen geholpen door leerlingen van OSG Hugo de Groot in Charlois.

Larsen levert het basisontwerp aan en de bewoners helpen mee om alles in te vullen. Vervolgens kunnen zijn hun eigen idee in de gekleurde velden maken. Op deze manier helpen ze elkaar. De kleurenvelden zijn gebaseerd op de kleuren van de deelnemende landen en steden. Elke vorm heeft een kleur en afhankelijk van de loctaie verandert de orde van de lagen. Zo komen hier het groen en wit van de Rotterdamse vlag duidelijk naar voren. 

Tijdens het werken aan de dakschildering hebben Larsen en de leerlingen van OSG Hugo de Groot het niet alleen over schilderen, maar ook over wat hen bezighoudt en hoe zijn alles ervaren in Rotterdam.

Instagram @larsen_bervoets

Leerlingen OSG Hugo de Groot

Obay Nadaf (4hb)
Jana Krish (4hb)
Bradon Bul (3va)
Toma Laucyte (3va)
Khanh Hoang (3va)
M-Ali Alagha (3va)
Victor Okoro (3va)
Ayten Arslan (3hb)
Toon Esser (3hb)
Ekrem Sagir (3hb)
Mohamed Anchabar (3va)
Melike Saray (3va)
Saadi Anwar (3va)
Filipa Li ( 3va)