The ‘Hide Away’ / Southside Passion and Pride

TMV-CREW: VAN LOON ART & JOSET

Wilko van Loon en Barry Boerwinkel, als kunstenaars beter bekend als Van Loon Art & Joset, hebben zich laten inspireren door het verhaal van het Feyenoordcafé ‘Hide Away’. Het café is al 38 jaar een belangrijk onderdeel van de wijk Groot IJsselmonde – Oud IJsselmonde. Thema’s die in het werk zijn verwerkt zijn voetbal, Feyenoord en de belangrijke rol die Hide Away heeft voor de regio. Een rol die verder gaat dan een gezellige tijd in het cafe. 

Ze hebben een portret van Feyenoord-icoon Peter Houtman gemaakt met een vlag, sjaal en vaantjes. De octopus in het midden houdt met zijn tentakels meerdere voorwerpen vast,  die de activiteiten in het café laten zien zoals darten, biljarten en een biljartkeu, maar ook een bezem en een biertje. De octopus symboliseert het hard werkende familiebedrijf dat een begrip is geworden in de regio. Op de achtergrond zijn kenmerken van de stad Rotterdam verwerkt. 

Instagram @josetrdam 
Facebook www.facebook.com/joset.rotterdam

Instagram @vanloon_art
Website www.vanloonart.nl

Lees hier het wijkcollectie verhaal over Café The Hide Away in IJsselmonde, door wie Van Loon Art & Joset zich lieten inspireren.