De Heuvel

Adres Grotekerkplein 5

Gemeentelijk monument Gebouw De Heuvel is gebouwd in 1959. Het dak biedt een perfect uitzicht op een verborgen stukje groen in het centrum: het stadspark met de sokkel van Erasmus, het stadspodium en natuurlijk de Laurenskerk. 

De missie van het gebouw is al sinds het bouwjaar om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de bewoners van Rotterdam. Nog steeds zijn er alleen maar maatschappelijke organisaties in gevestigd. Eén van de ambities is om van De Heuvel ‘Het Huis van het Gesprek’ te maken, vanuit de gedachte dat enkel de dialoog ons (in Rotterdam) dichter bij elkaar brengt.

Op dit dak vinden veel sociale en culturele evenementen plaats, vanuit de visie van de organisatie. Ook duurzaamheidsambities spelen hier een belangrijke rol. Het nieuwe multifunctionele ontwerp van het dak is gebaseerd op de kleurcodes van het ‘LIFE@Urban Roofs’-project. Je vindt er zonnepanelen (energie = geel dak), een daktuin (planten = groen dak), een verblijfsruimte met dakbar (sociaal = rood dak) en een vijver (waterberging/koeling = blauw dak). Bovendien biedt het dak een perfect uitzicht op een verborgen stukje groen in het centrum: het stadspark met het standbeeld van Erasmus, het stadspodium en natuurlijk de Laurenskerk.

het programma op dit dak