Erasmus MC

Adres Dr. Molewaterplein 40

Restricties Geen hakken

In 2018 werd het nieuwe deel van het Erasmus MC officieel in gebruik genomen. Het ziekenhuis heeft in het nieuwe gebouw gekozen voor een ‘healing environment’. Dat betekent veel daglicht, groen en een warme, comfortabele inrichting. Het innovatieve ziekenhuis biedt een omgeving die bijdraagt aan herstel en het zich thuis laten voelen van patiënten en medewerkers.

Het meest opzienbarend van het nieuwe groene ziekenhuis zijn de daktuinen op de achtste verdieping. De tuinen zijn door ontwerpers Juurlink & Geluk ingericht als boomgaarden met 38 noten-, appel- en perenbomen op kleine heuvels. Een looppad leidt de bezoeker langs beschutte plekjes met bankjes, zodat in de luwte kan worden genoten van het uitzicht op Rotterdam. Ook patiënten die apparatuur nodig hebben of niet uit bed kunnen, kunnen naar het dak worden gebracht.

De daktuinen hebben ook een duurzame functie. Ze zorgen voor de opvang en vertraagde afvoer van regenwater en ze dragen bij aan het verminderen van hittestress.

De daktuin bovenop het Erasmus MC won in 2017 de ‘Dakheld’ tijdens de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen, de prijs voor beste dakontwikkeling van het jaar.

het programma op dit dak