European Creative Rooftop Network

In januari 2019 werd door de stad Faro (Portugal) het European Creative Rooftop Network (ECRN) opgericht. Het ECRN is een netwerk van negen samenwerkende steden en organisaties die door middel van evenementen en culturele activiteiten dakgebruik willen stimuleren. Door elkaar te inspireren en samen te werken denken we nog meer te kunnen bereiken dan alleen. Ook wij zijn trots partner van het ECRN en representeren als Dakendagen natuurlijk de stad Rotterdam. Het netwerk wordt ondersteund door de Europese Unie via Creative Europe.

Meer weten over het ECRN? Neem een kijkje op de website, en volg de socials: Facebook en Instagram.

Terugblik op eerdere bijeenkomsten 

Bij de eerste bijeenkomst in Faro in 2019 waren delegaties uit Barcelona, Amsterdam, Antwerpen, Linz, Praag, Milaan, Nicosia en natuurlijk Rotterdam aanwezig.

In November 2019 was de tweede bijeenkomst, in Rotterdam. Hier hebben gewerkt aan een gezamenlijke Europese subsidieaanvraag en hebben we een MOU (Memorandum of Understanding) opgesteld over waarom we doen wat we doen en wat onze gezamenlijke doelen zijn. De inhoud van de MOU vind je hier. Bij deze bijeenkomst in Rotterdam waren delegaties uit Barcelona, Amsterdam,  Antwerpen, Göteborg, Belfast, Casablanca en natuurlijk Rotterdam aanwezig. Niet aanwezig maar wel aangesloten zijn Milaan, Nicosia, Linz, Oslo en Chemnitz.

In juni 2021 Kwam de ECRN bijeen in Barcelona. Een belangrijke en geslaagde bijeenkomst, waarin kennis en ervaringen werden uitgewisseld en onderlinge relaties werden aangehaald om de basis voor internationale samenwerking te versterken voor de komende jaren.

Begin december 2022 kwamen de partners van het ECRN netwerk weer bij elkaar en ontmoetten zij elkaar onder meer op het dak van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen.