Zomers het dak op

Dakenfestivals en evenementen in de zomer van 2024: van Rotterdam tot ver buiten de landsgrenzen kun je deze zomer het dak op. Wij zetten onze tips op een rij. Bevriende Rotterdamse initiatieven, festiviteiten in Antwerpen en Amsterdam en onze partners in verdere oorden binnen Europa.

zonnig het dak op In Rotterdam

zomerconcerten

Iedere woensdagavond van 17 juli t/m 21 augustus

Beluister bijzondere concerten op het dak van De Heuvel, waarbij topmusici optreden op het dak en het carillon van de Laurenskerk bespeeld wordt door gastbeiaardiers. Met een hapje en een drankje voor €15. Mede georganiseerd door Rotterdamse Dakendagen.

stadspark DÂk

12 juli t/m 10 augustus open van dinsdag t/m zondag

Het is inmiddels (gelukkig) vaste prik: dit pop-up stadspark op de APCOA Parking Westblaak. Verwacht dit jaar o.a. Braziliaanse en Ethiopische vibes waarbij eten, muziek en zonneschijn samensmelten tot een geweldige en feestelijke zomeravond om nooit te vergeten.

dakcamping BOTU

12 t/m 14 juli op het dakpark in West

Voor de buurt bedacht, maar iedereen is welkom. Deze camping biedt je een vakantie in eigen stad, inclusief een heuse campingervaring bovenop het dakpark. Knusse sessies bij het kampvuur en gezellige festiviteiten overdag zorgen voor een topzomer in West.

een uurtje met de trein en dan het dak op

Je staat zo op het dak!

DAKKan in Antwerpen

Vrijdag 20 t/m zondag 22 september

Bij ons zusterfestival in België ontdek je wat kan op een Antwerps dak. Concerten, yoga, comedy, tours en meer. De ideale manier om deze magnifieke stad (opnieuw) te ontdekken. Onze tips: let op de ‘hoogste’ vlooienmarkt van Europa en een rooftop bar op een oud fort. Er wordt steeds meer programma bekendgemaakt op de website en instagram van het festival.

dakpark in Amsterdam

29 augustus t/m 15 september

Onze partnerorganisatie ROEF in Amsterdam transformeren de Q-Park Westergas tot 350m2 stadspark. Met o.a. een groententuin, workshops, muziek, theater en volop inspiratie voor een duurzame toekomst. Het doel is om het grootste aantal m2 dakpark in Nederland te realiseren, als cadeau voor de 750ste verjaardag van onze hoofdstad.

Het dak op in Europa

Vakantie gepland of moet dat nog gebeuren? Bekijk waar in Europa je langs kan gaan bij een dakenfestival!

Portugal: Açoteia – Faro Rooftop Festival: 5 & 6 juli
Een dakenfestival in de Algarve! Met 200 evenementen verspreid over 35 daken: tentoonstellingen, muziek, theater, dans, DJ’s en eten en drinken. Hoogtepunten zijn onder andere bioscoop bij zonsopgang, een meeslepende geluidstour en proeverijen. Meer info

Duitsland: Hamburger Dachtage: 6 & 7 juli
Een bezoek aan Hamburg doet veel Rotterdammers aan thuis denken. Tijdens de Hamburger Dachtage kun je dit extra goed ontdekken, want dan kun je ook in deze havenstad het dak op. Ook hier zien ze veel mogelijkheden op daken, getuige de slogan: Innenstadt findet oben statt. Meer info

Spanje: Terrats en Cultura in Barcelona
Je beleeft Barcelona als nooit tevoren tijdens Terrats en Cultura: een culturele showcase die je de buurten van de stad op een nieuwe manier laat ontdekken. De 2024 editie loopt van 1 juni tot 27 juli. In juli kun je muziek beleven van Tacho, Núria Duran en Muchacho, met theatervoorstellingen en een wijnproeverij meets dansvoorstelling genaamd Deix van Quim Bigas. Meer info.