Faces of Unity: A Mural Linking the Community

SOYEON LEE

Geïnspireerd door het verhaal over Do & An van de loempiakraam heeft collectief See:Sun besloten om hun eigen community te creëren, waarbij ze allerlei verschillende personages hebben bedacht. Soyeon Lee heeft met dit werk de essentie weergegeven van Do & An, die bekendstaan als echte netwerkers binnen de Hoogvliet-gemeenschap in Rotterdam-Zuid. Het symboliseert de geest van saamhorigheid in Hoogvliet met multiculturaliteit. In deze muurschildering heeft hij ervoor gekozen om eenden af te beelden met Vietnamese hoeden, genaamd Non la. Hij heeft specifiek voor deze hoeden gekozen, omdat ze een traditioneel symbool van Vietnam zijn zonder leeftijd, geslacht en ras. Door dit te doen, wil hij via deze muurschildering de prachtige diversiteit en luchthartigheid van de gemeenschap overbrengen. Het is voor Soyeon een manier om kunst een diepere betekenis te geven en een visuele representatie van eenheid en humor te creëren.

Draw Soso, ook wel bekend als Soyeon Lee, is een illustrator en beeldend verhalend kunstenaar uit Seoul, Zuid-Korea. Zijn kunst is divers en omvat een scala aan media zoals illustratie, grafisch ontwerp, strips, zines en sculpturen. De stijl wordt gekenmerkt door felle kleuren, gedurfde lijnen en gekke karakters die zijn humoristische en luchtige benadering van serieuze onderwerpen overbrengen. Hij verwerkt vaak persoonlijke verhalen en anekdotes in het werk, waardoor hij herkenbare en boeiende verhalen creëert die de kijker uitnodigen om zijn eigen ervaringen te verkennen. Al met al is de kunst van Soyeon een viering van diversiteit, humor en de menselijke ervaring.

Draw Soso woont en werkt op Zuid. “Ik beschouw mezelf al vijf jaar met trots Rotterdammer en ben helemaal weg van deze stad.” Tijdens zijn tijd op de Willem de Kooning Academie kreeg hij de kans om mee te werken aan een project gericht op het verbeteren van het maatschappelijke imago van Rotterdam Zuid. Dit project focuste zich op Winkelcentrum Zuidplein en de stereotypen die met het gebied verbonden zijn uit te dagen en te verbeteren. Gedurende het project had Draw Soso het voorrecht om de mooie en diverse mensen die op Zuid wonen te interviewen, zonder rekening te houden met vooropgezette stereotypen. 

Instagram @draw_soso 
Website www.drawsoso.com

Lees hier het wijkcollectie verhaal van Do & An van de loempiakraam uit Hoogvliet, waar Soyeon Lee zich door liet inspireren.