Buurtvaders

DEF DREADDA

Def Dreadda liet zich voor deze boks tussen vader en zoon inspireren door Abdel el Gahrmouhi, buurtvader in Lombardijen. Def vindt dat het belang van vaders die in verbinding staan met de jeugd in de maatschappij vaak wordt onderschat. Dit werk is een ode aan alle buurtvaders. Om hier een extra dimensie aan te geven, heeft Spoken Word artiest Be Romy, zoals alleen hij dat kan, dit op de zijkant in woorden uitgedrukt.

Def Dreadda is een Rotterdamse kunstenaar die gedurfde en levendige stukken maakt die draaien om de AFRO-cultuur, empowerment en goddelijkheid. Met zijn wortel binnen de cultuur van Afrikaanse en Caribische diaspora is hij hierdoor sterk beïnvloed.  Zijn werken bestaan uit een palet van verschillende materialen, zoals acryl, markers en spuitverf.

Def Dreadda is geboren in Suriname in de late jaren ‘80, maar groeide op in de straten van de multi-culturele haven van Rotterdam in de jaren ‘90. Hij woonde op de Kop van Zuid en woonde hier tot zijn twintiger jaren. Zijn ouderlijk huis is er nog steeds. Inmiddels is hij vader van twee zonen, waardoor hij zich erg aangesproken voelde door het verhaal over de buurtvaders.

Website www.defdreadda.com

Lees hier het wijkcollectie verhaal over Abdel el Gahrmouhi, buurtvader in Lombardijen, waar Def Dreadda zich door liet inspireren.