Z – A (Zuid – Al het andere)

Ilke Gers

Dit werk voegt de Nieuwe Maas toe aan de horizon. Zo ontstaat een totaalplaatje van de Rotterdamse skyline, maar dan gezien vanuit Zuid in plaats van het centrum. Door ons perspectief op de stad om te draaien leren we anders kijken naar Zuid en worden besluiten over dit gebied misschien met meer aandacht gemaakt. Zoals het besluit over de Wielewaal, waar Hennie Hoogkamer weg moet, na daar een leven lang gewoond te hebben. Hierbij worden winstgevende woningen belangrijker gemaakt dan de bewoners.

Ilke Gers is een beeldend kunstenaar uit Aotearoa, Nieuw-Zeeland, gevestigd in Rotterdam. Ze maakt installaties, vaak als vloerwerken, en werkt met tekst, tekeningen, print en publicaties om de relatie tussen het lichaam, beweging en taal te onderzoeken. Haar werk intervenieert in gestandaardiseerde vormen van communicatie en circulatie, door middel van processen met een open einde die gevoelig zijn voor ruimtelijke omstandigheden, fysieke interactie en tijd.

Haar werk was te zien in de Hayward Gallery in Southbank Centre (Londen), NDSM Werf (Amsterdam), LLS Paleis, (Antwerpen), de Biënnale Van België (Gent), TENT (Rotterdam), 019 (Gent), D21 – Kunstraum (Leipzig) en Decoratelier (Brussel).


Website www.ilkegers.info
Instagram @ilkegers

Lees hier het wijkcollectie verhaal over Henni Hoogkamer uit de Wielewaal (Oud Charlois), waar Ilke zich door liet inspireren.