Luchtpark Hofbogen

Adres Raampoortstraat 15 (Hofbogen, voormalig Station Hofplein)
Hoofdingang via trap aan de Heer Bokelweg, tweede ingang via Luchtsingel

Welkom in het festivalhart van de Rotterdamse Dakendagen 2022! Op de perrons van het voormalige Station Hofplein kun je het hele weekend terecht om even te relaxen met een hapje, een drankje of een goede kop koffie. Geniet van livemuziek, speciaal voor ons geprogrammeerd door De Nieuwe Lichting, activiteiten als salsa dansen of boek een dakconsult met Gemeente Rotterdam. Het gedetailleerde programma maken we eind mei bekend.

Toegang

Toegang tot het festivalhart is het hele weekend gratis. Op zaterdagavond organiseren we vanaf 19:00 uur Luchtpark Live en koop je een kaartje aan de deur voor €5 (geen online kaartverkoop).

Openingstijden van het dak als festivalhart

Donderdag 2 juni – gesloten
Vrijdag 3 juni 20:00 – 23:00 uur
Zaterdag 4 juni 10:00 – 23:00 uur (vanaf 19:00 betaal je €5 toegang ivm Luchtpark Live)
Zondag 2 juni 10:00 – 20:00 uur

Over het dak

Luchtpark Hofbogen is onderdeel van een 1,9 kilometer lang viaduct, dat al sinds 1909 werd gebruikt voor een treinverbinding tussen Rotterdam en Den Haag. Vervolgens reed hier tot 2010 de Randstadrail. Sindsdien is het lang stil geweest en was het jaren onduidelijk wat er met het station ging gebeuren. De prachtig gerenoveerde boogjes in de plint vulden zich met winkels, kantoren en restaurants, maar het dak bleef leeg. Daar is nu (gedeeltelijk) verandering in gekomen! Luchtpark Hofbogen is vorig jaar (tijdens de Rotterdamse Dakendagen) officieel geopend als stadspark. De uiteindelijke bestemming van de rest van het viaduct blijft nog even onzeker. Misschien een groene strook á la Highline Park in New York? Rotterdammers speculeren en dromen voorlopig nog even door over de functie van dit monumentale object.

Officiële opening Rotterdamse Dakendagen + Vrijdagmiddagborrel

Vrijdag 3 juni vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom voor de leukste vrijdagmiddagborrel van het jaar. In het festivalhart proosten we op weer een fysieke editie van de Rotterdamse Dakendagen, na een afwezigheid van twee jaar vanwege corona. Om 18:30 wordt het festival officieel geopend! Zin om de werkweek in stijl af te sluiten? Meld je bij ons festivalhart.
Live muziek:

Meer informatie over dit dak op de website van Luchtpark Hofbogen.

Te doen op dit dak