Luchtpark Hofbogen

Adres Raampoortstraat 15 (Hofbogen, voormalig Station Hofplein)
Extra info Op 25 en 26 mei 2024 mag je Luchtpark Hofbogen met ieder ticket van Rotterdamse Dakendagen bezoeken
Let op Voor een wandeling over de Hofbogen (Over De Bogen) moet je een tijdslot boeken via overdebogen.nl, dit is niet inbegrepen bij een bezoek aan het Luchtpark

Luchtpark Hofbogen doet in 2024 dienst als een van de centrale locaties van Rotterdamse Dakendagen, met een park vol waterpret, een infopunt en een gezellige plek voor een kop koffie. Tevens is het de startlocatie van Over De Bogen, de muzikale wandeling over de Hofbogen die we organiseren met Festival O. van 17 t/m 26 mei.

Luchtpark Hofbogen staat aan het begin van een 1,9 kilometer lang viaduct, dat al in 1909 werd gebruikt voor een treinverbinding tussen Rotterdam en Den Haag. Vervolgens reed hier tot 2010 de Randstadrail. Sindsdien is het lang stil geweest en was het jarenlang onduidelijk wat er met het station ging gebeuren. De prachtig gerenoveerde boogjes in de plint vulden zich met winkels, kantoren en restaurants, maar het dak bleef leeg. Daar is verandering in gekomen toen Luchtpark Hofbogen officieel in 2018 is geopend als stadspark.

Er zijn grootse, groene plannen voor de herontwikkeling van Luchtpark Hofbogen en het gehele tracé van de Hofpleinlijn. In 2027 zal het Hofbogenpark geopend worden. Bekijk hier het interview over de plannen dat Dakendagen-directeur Léon van Geest had met hoofdontwerper Dirk van Peijpe van De Urbanisten. 

Meer informatie over dit dak op de website van Luchtpark Hofbogen.

het programma op dit dak