Rotterdam Building

Adres Aert van Nesstraat 45 – 11e verdieping (het dak is te bereiken vanaf de zij-ingang aan de Hennekijnstraat)
Extra info Dit dak is rolstoeltoegankelijk, let op: de deuren naar het dak toe zijn 69cm breed, niet alle rolstoelen passen hier doorheen

De Rotterdam Building tussen de Lijnbaan en de Coolsingel werd in de jaren ‘70 gebouwd door architect Kraaijvanger. Het gebouw wordt momenteel getransformeerd tot een flexibel en veelzijdige co-working en kantoorruimte voor alle soorten huurders.

Met deze transformatie wordt er meer dan 2000 m² terras- en balkonruimte beschikbaar voor gebruikers. Het 14 verdiepingen tellende gebouw wordt een nieuw centraal knooppunt in de stad. Op deze perfecte stedelijke locatie zijn veel diensten (winkels, eten en drinken, openbaar vervoer) op loopafstand. Het gebouw biedt een scala nieuwe functies zoals vergadercentrum, evenementenruimtes een nieuw restaurantconcept. Dankzij een transparantere plint en het toevoegen van terrassen en balkons krijgt het gebouw een sterkere verbinding met de stad. Tijdens je bezoek aan dit dak waan je je midden in de bruisende stad en kijk je neer op de levendigheid van het centrum en de moderne gebouwen rondom de Lijnbaan.

Centrale festivaldak

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen in 2023 hebben we op de 11e ons centrale festivaldak ingericht. Hier kun je terecht voor je eerste (gratis) uitzicht, informatie over het festival en een kop koffie of thee.

Het programma op dit dak