’t Slag

Adres Sandelingplein 16a

Restricties Geen hakken

Het bijzondere ringvormige gebouw ‘t Slag, op Rotterdam-Zuid, staat op een centrale plek tussen de wijken Vreewijk, Hillesluis en Bloemhof. Het gebouw huisvest een gezondheidscentrum, kinderdagverblijf, consultatiebureau en bibliotheek, waarvan de BSO en het consultatiebureau een volledige buitenspeelplaats hebben op het dak.

’t Slag is een markant gebouw met ronde vormen, verspringende gevels en metselwerk met een bloemenmotief van rode en witte stenen. Het heeft een lage en een hoge zijde en loopt op, van twee bouwlagen aan de kant van de rustige woonwijk Vreewijk, naar vijf bouwlagen tegen de drukke Groene Hilledijk. Het ontwerp is van Massa bureau voor architectuur en werd gebouwd in opdracht van Havensteder.

Het programma op dit dak

2e Westblaakhof

Adres 2e Westblaakhof

Restricties Toegang vanaf 12 jaar, geen hakken.

Het dak is nou niet een plek waar je veel dieren verwacht. Toch hebben veel dieren in de stad een bijzondere relatie met het dak. Op het dak aan de 2e Westblaakhof ga je op bezoek bij een van de duiventillen die door de gemeente Rotterdam worden beheerd. Hier wordt de populatie stadsduiven verzorgd, zodat ze geen frietjes hoeven pikken, geen overlast veroorzaken en er gezond uitzien.

het programma op dit dak