Nog meer street culture op Zuid

De kunstwerken die je kunt bekijken bij Bovenop Zuid laten je een glimp van de Rotterdamse street culture zien omdat ze zijn gemaakt door verschillende street artists. In het kader van Zomer op Zuid, het stadsproject waar Bovenop Zuid ook onderdeel van is, vinden er de komende maanden meer events plaats waarbij verschillende street culture stromingen in de spotlights staan. Van streetart en hiphop tot street sports. Bekijk onze tips hieronder.

ALL CAPS

3 t/m 10 september – Feijenoord

Bekende en opkomende (inter)nationale streetart kunstenaars nemen de muren van de wijk Feijenoord onder handen. Ga mee met een tour langs de kleurrijke wanden en leer de verhalen achter de kunstwerken kennen.

Skateland

t/m 16 september – Skateland

Dit is dé plek voor skateboarders, BMX-ers, Inliners, steppers en rollerskaters in Rotterdam. De aankomende maanden kun je hier terecht voor blockparties, skatenights met livemuziek, rollerdisco’s en filmavonden. Leer bijvoorbeeld dansen en stunten op rolschaatsen bij de Rotterdam Roller Rave op 8 juli.

Rotterdam Street Culture Week

9 t/m 17 september – verschillende locaties

Bij dit festival ervaar je wat de hedendaagse Rotterdamse straatcultuur inhoudt en word je er zelf onderdeel van. Zo laten talenten en grassroots initiatieven op het gebied van streetart, hiphop en street sports laten hun skills zien bij diverse shows en kun je meedoen aan talks en workshops.

Murals Inc. Painting show II

t/m 30 september – Kantoor Murals Inc. & Margarine terrein

Verschillende kunstenaars gaan aan de slag met experimentele muurschilderkunst. Ze maken gebruik van innovatieve technieken zoals een analoge paint machine en een vorheftruck. De tijden van de paint performances worden vooraf aangekondigd.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle Zomer op Zuid-events