Ontdek meer verhalen van Zuid

Voor Bovenop Zuid hebben kunstenaars zich laten inspireren door verhalen van bewoners op Zuid. In het kader van Zomer op Zuid vind je de komende maanden meer dan 60 evenementen op Zuid: festivals, voorstellingen, exposities en meer. Naast Bovenop Zuid zetten ook andere activiteiten de verhalen van buurtbewoners centraal. Hieronder vind je onze tips uit het aanbod.

Echt in Vorm

24 juni vanaf 19:00 uur – de Koepels in het Mallegatpark
2 juli – Metropolis Festival in het Zuiderpark

Deze kunstinstallatie van Indy Quinty is een driedimensionale ervaring waarbij je kennismaakt met vier Rotterdammers. Je leert hun verhalen kennen door het kunstwerk in te klimmen en te luisteren en kijken naar de interviews en foto’s die je tegenkomt.

Indy heeft ook een bijdrage geleverd aan Bovenop Zuid. De foto’s die je tegenkomt in het trappenhuis aan het eind van de kunstroute zijn door haar gemaakt in samenwerking met obs Bloemhof.

The Niteshop op Zuid

Elke vrijdag en zaterdag in juni – Groene Hilledijk 230

Bij deze pop-up locatie onderzoekt The Niteshop met een aantal collectieven en creatieven van Zuid wat het begrip ‘buurt’ voor hen betekent. Welke rituelen vinden er plaats en welke betekenis geven zij aan hun leefomgeving? Je kunt podcastopnames bijwonen, foto’s bekijken, een goed gesprek voeren of gewoon komen chillen.

The Niteshop is een plek waar gevestigde en aanstormende ontwerpers, kunstenaars, hosselaars en wetenschappers elkaar ontmoeten en samen werken aan de stad van morgen.

Dit verhaal smaakt naar meer

2 t/m 12 juli – Theater Zuidplein

Haal herinneringen op met verhalenvertellers (60+) uit Rotterdam Zuid terwijl je geniet van een driegangenmenu. Luister naar dierbare momenten, sappige anekdotes en bijzondere herinneringen van Rotterdamse ouderen die lid zijn van theatergezelschap Ouwe Rotten. Samen creëren ze theatrale en muzikale voorstellingen en projecten om zo de vitaliteit en levenslust senioren zichtbaar te maken.

ZigZag City

8 augustus t/m 3 septemberverschillende locaties

Met verschillende ontdekkingstochten langs bijzondere plekken op Zuid leer je dit deel van Rotterdam van binnen en buiten kennen. Verwacht kunst, installaties en onverwachte ontmoetingen.

Tweeduizend meter maaltijd

20 augustus – verschillende locaties

Wandel de route van 2 kilometer van Verhalenhuis Belvedere tot aan Boijmans Hillesluis en laat je verrassen door muziek, beeldende kunst en verhalen uit de buurt. Je volgt de route aan de hand van een menukaart en op elke locatie krijg je iets lekkers te eten.

Broedplaats PB3, Gemaal op Zuid, Niffo Galerie, Verhalenhuis Belvédère en Zuid. Boijmans Van Beuningen organiseren dit bijzondere lopend buffet.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle Zomer op Zuid-events