Uit-je-dak-muziekprijs 2021

De winnaars van Beste Video en Origineelste Video zijn bekend! 

De Uit-je-dak-muziekprijs is terug! Ook dit jaar organiseren we de wedstrijd voor beste muziekvideo op een Rotterdams dak. De winnaars voor Beste en Origineelste Dakvideo, gekozen door de jury, zijn nu bekend.

De programmeurs van Annabel, Baroeg, BIRD, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, New Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Theater Zuidplein, Metropolis en Rotown vormen dit jaar de jury en hebben de inzendingen bekeken en beoordeeld. “Het niveau van de video’s is dit jaar erg hoog en het was niet makkelijk tot een keuze voor de winnaars te komen. Elke inzending was wel iemands favoriet en tegelijk is het mooi om te zien dat Rotterdam een breed professioneel muziekveld heeft en er geen eenduidig idee is over wat goed is. De begrippen ‘Beste video’ en ‘Origineelste video’ waren dit jaar moeilijker te onderscheiden dan vorig jaar. Daarom zou je kunnen zeggen dat het meer een eerste en tweede plek voor beste/origineelste video is geworden dan twee duidelijke categorieën,” vertellen zij.

Ondanks de verdeeldheid in favorieten heeft er zich wel een duidelijke winnaar afgetekend, maar niet ver daarachter was het dringen.

De winnaar van Beste video is: Hotgirl Summer van Geel (i.s.m. Nebulator and Ariëne Sillié). Zij winnen de hoofdprijs van €1000 euro.

De winnaar van Origineelste video is: Subtraction van Port Patrol. Zij winnen de prijs van €250.

De winnaar van de Best bekeken video is: Hotgirl Summer van Geel (i.s.m. Nebulator and Ariëne Sillié). Zij winnen hiervoor de prijs van €500. 

Gefeliciteerd aan de winnaars! En nu hopen we natuurlijk dat de Rotterdamse podia de deelnemende artiesten gaan boeken, en we weer van veel live optredens kunnen gaan genieten. Waarbij de Rotterdamse Dakendagen in ieder geval de winnaar graag op het dak uitnodigt in 2022.

Over de uitslag van deze wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd. 

Met dank aan

De prijs word georganiseerd in samenwerking met Annabel, Baroeg, BIRD, Codarts, De Doelen, Eendracht Festival, Festival Downtown, Grounds, Islemunda, LantarenVenster, Theater Zuidplein, Metropolis en Rotown. De programmeurs van deze podia vormden de jury en beoordeelden alle video’s.

Het concept en de productie is gedaan door de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met De Nieuwe Lichting (Immanuel Spoor en Guido van Dieren)

De uit-je-dak-muziekprijs werd mede mogelijk gemaakt door:
Rotterdam Festivals, Fonds 21, VSBFonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Meer zien? Bekijk hier de winnaars en alle inzendingen van vorig jaar!